Előfizetői tartalom

Tömegével hagyják ott a Google-t az alkalmazottak, hogy új céget alapítsanak, de a techóriás még örül is ennek

Portfolio
A kockázati tőkével finanszírozott generatív AI startupok több mint fele a Google felhőalapú szolgáltatásait használja - közölte kedden a Google anyavállalata, az Alphabet. A Google-nél ezért sem tartanak attól, hogy a cégtől távozó, és startupot alapító alkalmazottak elvándorlása komoly üzeti veszteséget jelentene a cégnek - írja a Bloomberg.

Az 1 milliárd dollárnál nagyobb értékű startupok 70 százaléka a Google Cloud ügyfele, és ezek mintegy harmadát korábbi alkalmazottak irányítják. Ilyen vállalat az Anthropic, a Character.ai és a Cohere - közölte a vállalat. Ez lehetőséget ad a Google-nek arra, hogy kiterjessze befolyását a területen, még akkor is, ha közben tehetségeket veszít el. A Google felhőszolgáltatási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés