Előfizetői tartalom

Bejelentette a kormány: máris eladják a Posta Biztosítót

Portfolio
Az állam értékesíti a két Posta Biztosítóban lévő tulajdonrészét – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. Mint ismert, az állam alig néhány hónapja, áprilisban szerezte meg a német Talanxtól a két biztosító kétharmados tulajdonrészét, Kadocsa Balázs újdonsült vezérigazgatóval készült interjúnk itt olvasható. A Portfolio tippje szerint a Wáberer Hungária és a CIG Pannónia (vagy annak többségi tulajdonosa, a Hungarikum) a legesélyesebb a két biztosítóra.

A Magyar Állam 100 százalékos tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. nyílt, piaci versenyfolyamat keretében értékesíti a Magyar Posta Életbiztosító Zrt.-ben és a Magyar Posta Biztosító Zrt.-ben tulajdonolt 66,9 százalékos üzletrészét. A nemzetközi sztenderdeknek és legjobb gyakorlatoknak megfelelő transzparens értékesítési eljárás lebonyolítására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés