Előfizetői tartalom

Durván csökken idén az Európába irányuló orosz gázexport

Portfolio
Oroszország vezetékes földgázexportja az Európai Unióba az idén várhatóan 21 milliárd köbméterre esik vissza, ami azt jelenti, hogy 2021-hez képest hatodéra csökken a mennyiség, tavalyhoz képest pedig kétharmadával esik az export, derül ki a VEB orosz állami bank előrejelzéséből. A visszaesés elsősorban annak tudható be, hogy Európa jelentősen csökkentette az orosz olaj- és gázvásárlást a 2022 februárjában kezdődött ukrajnai háború kirobbanása óta, írja a Reuters.

Az orosz állami bank, a VEB az ország Európai Unióba irányuló vezetékes földgázexportjának jelentős csökkenését prognosztizálja 2023-ra. Az előrejelzés szerint az export 21 milliárd köbméterre zuhanhat. A VEB arra számít, hogy Oroszország teljes földgázexportja idén visszaesik, és a 2022-es 131 milliárd köbméterről 100 milliárd köbméterre csökken. A Reuters számításai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés