Előfizetői tartalom

Kedvezőtlen adatok érkeztek, mérsékelt hangulatromlás a tőzsdéken

Portfolio
Ma reggel a kínai szolgáltatószektor beszerzési menedzserindexe jelent meg, ami alapján nyolc hónapja a legalacsonyabb szintre lassult a szolgáltatóipar teljesítményének növekedési üteme. Emellett az Eurostat az ipari termelői árak friss adatait közölte, ezek alapján az előzetesen közöltnél valamennyivel nagyobb mértékben csökkent az euróövezet gazdasági teljesítménye augusztusban. Tegnap az USA-ban a munka ünnepe miatt kereskedési szünnap volt, így a globális kereskedési volumen is visszafogott volt, ma azonban ismét a megszokott rend szerint kereskednek a tengerentúlon. A kedvezőtlen kínai és európai makroadatokra reagálva mérsékelten estek ma a vezető európai részvényindexek, a tengerentúlon is kis eséssel indult a kereskedés.

2023. szeptember 05. 22:05 Megosztás Eséssel zárult a kereskedés A napi mélypontok közelében zártak a vezető amerikai részvényindexek, az S&P 500 0,4, a Dow Jones 0,6 százalékot esett. 2023....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés