Előfizetői tartalom

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék

Portfolio
Rossz hangulatban zajlik a kereskedés a kontinens tőzsdéin, ez többek között a tegnapi olajpiaci hírnek is köszönhető, az egyik legnagyobb olajtermelőnek számító Szaúd-Arábia ugyanis az év végéig meghosszabbította a napi 1 millió hordós önkéntes termeléscsökkentését, a hírre megugrott az olajár. Emellett a német gazdaságból érkeztek ma kedvezőtlen hírek, két egymást követő jelentős növekedést követően ugyanis júliusban a német iparban az új megrendelések több mint 10 százalékkal csökkentek az előző hónaphoz képest, ez pedig nem jó hír az ország ipar kilátásait tekintve. A tengerentúlon ugyancsak nyomott hangulatban zajlott a kereskedés: a befektetők attól féltek, hogy a Fed ismét kamatokat akar emelni.

2023. szeptember 06. 22:00 Megosztás Mínuszos vége lett a mai kereskedésnek A kamatemelési félelmek miatt mindhárom fontosabb amerikai részvényindex mínuszban zárta a mai napot. A Dow Jones 0,57%-ot, az S&P 500 0,69%-ot, a Nasdaq pedig 1,06%-ot esett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés