Előfizetői tartalom

Szaldó elszámolás: friss menetrend érkezett

Portfolio
Czepek Gábor, az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára Szilágyi Lászlóval, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség alelnökével és Szolnoki Ádámmal, a MANAP Iparági Egyesület elnökével találkozott 2023. szeptember 6-án, Budapesten - közölte szerda esti közleményében az Energiaügyi Minisztérium. A tájékoztatás szerint a felek egyetértettek abban, hogy a napelemeket üzemeltető családok érdekeit a meglévő beruházások esetében az éves elszámolás fenntartása szolgálná a legjobban. A találkozón felvázolták, hogy az érintett 200 ezer háztartás miként maradhat mégis az éves szaldó elszámolásban azok után, hogy a kormánypárt azt kérte a kormánytól: vizsgálja felül a döntését, amivel havi szaldóra állították volna át a már meglévő napelemes rendszert üzemeltetőket.

Az EM közleménye azért fontos, mert ez volt az első hivatalos találkozó a minisztérium illetékesei, valamint a szakmai szervezetek képviselői között azóta, hogy a kormánypárt frakcióvezetője közölte: Lantos Csabától azt kérik, hogy a meglévő háztartási napelemes rendszerek éves szaldó elszámolása ne módosuljon. Emlékezetes, Lantos Csaba másfél héttel ezelőtt rövid...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés