Előfizetői tartalom

Mínuszban álltak meg az amerikai tőzsdék

Portfolio
A hét korábbi részében jellemzően estek a tőzsdék, tegnap is nagyrészt lejjebb kerültek a vezető indexek az USA-ban elsősorban a technológiai szektor vezetésével, miután a WSJ arról írt, hogy Kínában elrendelték a kormányzati dolgozók számára, hogy nem használhatnak iPhone-t a munkahelyeken. Erre a hírre nem csak az Apple és a beszállítói, hanem a szélesebb tech szektor is esni kezdett, melyhez hozzá jött egy vártnál erősebb munkaerőpiaci adat, ami pedig a kamatvárakozásokra hatott kedvezőtlenül. Ezek után Ázsiában is folytatódott az esés, itt részben az is negatívan hatott, hogy a második negyedéves japán GDP-adatot lefelé módosították. A rossz nemzetközi hangulat Európát sem kerülte el, itt leginkább csapkodás jellemzi a tőzsdéket, vegyesek a mozgások. Az amerikai indexek egy pocsék hét végén sem tudtak erőt mutatni, mert mindenki a Fed újabb kamatemelésétől tart.

2023. szeptember 08. 21:58 Megosztás Mínuszban maradt a hét Pénteken az amerikai tőzsdék minimális változásokkal zártak, de a Wall Street az egész hetet tekintve mínuszban maradt, főleg azért, mert aggodalmak merültek fel, hogy a Federal Reserve agresszívebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés