Előfizetői tartalom

Kiderült, hol tart Magyarország a mesterséges intelligencia forradalomban

Portfolio
A mesterséges intelligencia itt lesz velünk a következő 10 évben, aki nem foglalkozik ezzel, el fogja veszíteni a versenyelőnyét - mondta Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója az SAP NOW Hungary 2023 konferencián, ahol az AI vállalati felhasználása volt a fókuszban. A hazai cégek elsősorban a termelésben, marketingben, ügyfélkapcsolatok területén várnak jelentős AI-hatást, míg a hagyományosan humán területeken, mint a jog és a HR, ódzkodnak a mesterséges intelligencia használatától. Meskó Bertalan jövőkutató szerint a generatív AI igazi áttörést hoz az emberiségnek, a szakember szerint ez a legfontosabb technológia az internet feltalálása óta.

A mesterséges intelligencia banki felhasználásáról is szó lesz a Portfolio november 7-ei Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt!

A legnagyobb találmány az internet óta

Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója a rendezvényt megnyitó előadásában kifejtette, hogy a mesterséges intelligencia, mint technológia, már régóta létezik, de a kérdés, hogy mi az, amit most jobban tudunk csinálni most, mint 10 éve. Az egyik, az adatok tárolása, a másik, hogy rendelkezésre áll a számítási kapacitás.

A mesterséges intelligencia itt lesz velünk a következő 10 évben, aki nem foglalkozik ezzel, el fogja veszíteni a versenyelőnyét.

Meskó Bertalan jövőkutató a megnyitót követő keynote előadásában arról beszélt, szerinte a generatív AI hogyan fogja az egészségügyet és általánosságban az életünket, a vállalatok működését felforgatni. A szakember szerint ez a legfontosabb technológia az internet feltalálása óta.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés