Előfizetői tartalom

Kilőtt a Tesla, a Morgan Stanley nagy potenciált lát a cég szuperszámítógépében

Portfolio
A Tesla által kifejlesztett Dojo szuperszámítógép a Morgan Stanley elemzői szerint közel 600 milliárd dollárral növelheti a vállalat piaci értékét. A szuperszámítógépet az autonóm járművekhez szükséges mesterséges intelligencia modellek betanítására tervezték, és várhatóan fokozza a robottaxik és a szoftveres szolgáltatások elterjedését.

A Tesla, amely jelenleg a világ legértékesebb autógyártója, júliusban kezdte meg az úttörő szuperszámítógép gyártását. A vállalat a következő év során több mint 1 milliárd dollárt tervez befektetni a Dojo-ba. A Morgan Stanley elemzői Adam Jonas vezetésével úgy vélik, hogy a Dojo olyan új piacokat nyithat meg, amelyek túlmutatnak az autók fix áron történő értékesítésén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés