Előfizetői tartalom

Tisztázta a kérdéseket az EU - Már egyértelmű minden vállalatnak, hogy milyen fenntarthatósági jelentést kell készíteni

Bár a tőzsdén jegyzett nagyvállalatok már aktívan foglalkoznak a fenntarthatósági kérdésekkel, arra mindeddig várni kellett, hogy a beszámolási kötelezettség tartalma, valamint formája kidolgozásra és elfogadásra kerüljön. Július végén azonban a Bizottság elfogadta az Európai Fenntarthatósági Jelentési Szabványokat (ESRS) - áll az MN6 Energiaügynökség közleményében.

Az uniós jog előírja, hogy minden nagyvállalat és minden tőzsdén jegyzett vállalat (kivéve a tőzsdén jegyzett mikrovállalkozásokat) köteles információkat közzétenni a társadalmi és környezeti kérdésekből eredő kockázatokról és a tevékenységüknek az emberekre és a környezetre gyakorolt hatásáról. Az egységes beszámolási kötelezettség segíti a vállalatok fenntarthatósági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés