Előfizetői tartalom

Új üzletet kötött az Apple az egyik legfontosabb beszállítójával

Portfolio
A Qualcomm bejelentette, hogy új megállapodást kötött az Apple-lel, amelynek értelmében legalább 2026-ig 5G chipeket szállít az iPhone-okhoz. A bejelentés hatására a Qualcomm árfolyama közel 5 százalékot emelkedett a nyitás előtti kereskedésben. Ez a megállapodás a két technológiai óriás korábbi, 2019-ben aláírt megállapodását követi, amelyet egy hosszas jogi vita lezárása után írtak alá.

A korábbi chipszállítási szerződés idén lejár, ami azt jelenti, hogy az Apple által kedden bemutatásra kerülő iPhone-ok lesznek az utolsók a jelenlegi megállapodás keretében. A most bejelentett megállapodás értelmében azonban a Qualcomm 2026-ig továbbra is biztosítja a chipeket az Apple évente megjelenő telefonjaihoz. Bár az új megállapodás pénzügyi részleteit nem hozták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés