Előfizetői tartalom

Kijött az inflációs adat, mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Portfolio
Az amerikai inflációs adatokra várakozva rossz hangulatban zajlott a kereskedés a kontinens tőzsdéin, délután aztán meg is érkezett az augusztusi statisztika: a friss közlés értelmében a júliusi 3,2 százalékról 3,7 százalékra emelkedett az infláció az Egyesült Államokban, ezt elsősorban a megugró olajárak idézték elő. A közlés után javult a hangulat a piacokon, bár elsősorban a bizonytalanság a jellemző: a befektetők vélhetően emésztik a számokat és igyekeznek többet kiolvasni belőlük, ebben a következő napokban az esetleges jegybankári nyilatkozatok segíthetnek majd. A legfontosabb ugyanis az, hogy hogyan értelmezik a Fed döntéshozói a friss adatot a monetáris politika várható alakulásának függvényében.

2023. szeptember 13. 21:58 Megosztás Nem lett meg az irány Nem rajzolódott ki egyértelmű irány az amerikai tőzsdéken, felemás teljesítényt láthattunk a vezető részvényindexektől: a Nasdaq százalékos emelkedése mellett a Dow százalékkal került...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés