Előfizetői tartalom

Máris visszaszólt Kína az EU-nak az elektromos autós vizsgálat miatt

Portfolio
Kína élesen bírálta az Európai Uniót, és "csupasz protekcionista magatartással" vádolta, miután az EU vizsgálatot indított a kínai elektromosjármű-gyártóknak nyújtott állami támogatások ügyében. Az Ursula von der Leyen bizottsági elnök által bejelentett vizsgálat a kínai e-autógyártókra összpontosít, és célja a támogatások miatti piactorzulással kapcsolatos aggályok kezelése.

"A globális piacokat most elárasztják az olcsóbb kínai elektromos autók. Az árukat pedig hatalmas állami támogatások tartják mesterségesen alacsonyan. Ez torzítja a belső piacunkat. Ezért ma bejelenthetem, hogy a Bizottság szubvencióellenes vizsgálatot indít a Kínából származó elektromos járművekkel kapcsolatban. Európa nyitott a versenyre, de a tisztességtelen küzdelemre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés