Előfizetői tartalom

Orbán Viktor a Deutsche Telekom vezérével tárgyalt - Itt a megállapodás

Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter ma a Karmelita kolostorban fogadta Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom vezérigazgatóját és Rékasi Tibort, a Magyar Telekom vezérigazgatóját. A Magyar Telekom vállalta, hogy 2024-2027 között összesen 123 milliárd forintot kíván vezetékes és mobilhálózat-fejlesztésére fordítani, a magyar kormány pedig megerősítette, hogy a hírközlési szolgáltatókat terhelő közműadó fizetési kötelezettséget 2024 januárjától és a távközlési pótadót 2025 januárjától megszünteti.

Mindig izgalmas esemény az, amikor a Deutsche Telekom vezetője, Tim Höttges Magyarországra látogat, a távközlési cég esetleges magyar tulajdonba kerülésével kapcsolatban rendszerint akkor erősödnek fel a pletykák, amikor a Deutsche Telekom vezérigazgatója Orbán Viktorral tárgyal. Höttges 2019 márciusában is tárgyalt a magyar miniszterelnökkel, nem sokkal később, júliusban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái