Előfizetői tartalom

Száguld a Magyar Telekom árfolyama - Meddig mehet még?

Ma kora délután közölte a Magyar Telekom, hogy 123 milliárd forintos beruházási programot indít, a magyar kormány pedig megerősítette, hogy a hírközlési szolgáltatókat terhelő közműadó fizetési kötelezettséget 2024 januárjától, a távközlési pótadót pedig 2025 januárjától megszünteti. A bejelentés hatására kilőttek a Magyar Telekom részvényei, már közel 11 százalékos pluszban is volt a jegyzés. A vállalat papírjai nagy utat tettek meg a tavaly októberi mélypontról, ahonnan már kis híján duplázott az árfolyam, a mostani emelkedéssel együtt pedig több mint 6 éve nem látott szintre emelkedett.

Kilőtt az árfolyam

A Magyar Telekom részvényei jelenleg 7 százalékos pluszban vannak a délutáni kereskedésben, miután a kiderült, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter ma a Karmelita kolostorban fogadta Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom vezérigazgatóját és Rékasi Tibort, a Magyar Telekom vezérigazgatóját. A Magyar Telekom vállalta, hogy 2024-2027 között összesen 123 milliárd forintot kíván vezetékes és mobilhálózat-fejlesztésére fordítani,

a magyar kormány pedig megerősítette, hogy a hírközlési szolgáltatókat terhelő közműadó fizetési kötelezettséget 2024 januárjától és a távközlési pótadót 2025 januárjától megszünteti.

telekom0915

A napon belüli csúcsot eddig az 527 forintos szint jelentette, ilyen magasan, szintén 527 forinton pedig legutóbb 2017 februárban voltak a vállalat részvényei.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés