Előfizetői tartalom

Friss rekordok a PannErgynél - Ugrik az árfolyam

Portfolio
Kijött a PannErgy legfrissebb beszámolója, a vállalat számai igencsak meggyőzőre sikerültek, ez pedig felkeltette a befektetők érdeklődését is. Ennek köszönhetően ma a magyar tőzsde egyik legjobban teljesítő részvénye a PannErgy. De mit jelenthet a mostani kiváló teljesítmény a jövőre nézve, és meddig emelkedhetnek a vállalat részvényei?

Kilőtt a PannErgy

A Pannergy részvényei a mai napon a jelentés közzétételét követően 3,9 százalékos pluszban vannak. Ugyan a vállalat papírjai az idei évben mindössze 0,4 százalékkal kerültek feljebb, a május végén elért 1 015 forintos mélypontról már több mint 30 százalékot emelkedett az árfolyam, a mai teljesítményével pedig a 3. legjobban teljesítő részvény a magyar tőzsdén.

pannergy0918

Emellett a forgalom is átlagon felül alakul: a kereskedés eddigi részében már közel 78 millió forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei, ami közel 10 millió forinttal haladja meg az elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalmát.

pannergy

Brutális számokat közölt a cég

Ami az első félév számait illeti: az időszak során a társaság konszolidált árbevétele 64 százalékkal, 6 051 millió forintra nőtt. Az összegből 5 855 millió forint hőértékesítésből származik, ami az előző év azonos időszakához képest mintegy 89 százalékos növekedést jelent.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés