Előfizetői tartalom

Lecsaptak a magyar hatóságok a Heinekenre, súlyos bírságot fizethet a sörgyártó

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) befejezte vizsgálatát a holland tulajdonú sörgyártó vállalat, a Heineken piactorzító magatartásával kapcsolatban, és 15 millió forintos bírságot szabott ki rá. Az intézkedés az úgynevezett "sörtörvény" nevű jogszabály érvényesítésének része, amely célja az italválaszték bővítése és a szektorban gyakori kizárólagossági megállapodások visszaszorítása - derül ki a versenyhatóság közleményéből.

A GVH vizsgálata szerint a Heineken olyan feltételekkel alakított ki együttműködést egy fővárosi vendéglátóhellyel, amelyek gyakorlatilag kizárólagosságot eredményeztek a cég számára a sör értékesítésében. Ez ellentétes volt az új kereskedelmi szabályozás előírásaival, amelyeknek értelmében a fogyasztóknak több választási lehetőséget kell biztosítani, és más...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés