Richter_1_forras_richter
Üzlet

Masszív költekezésen van túl a Richter, itt a mérföldkő

Portfolio
Átlépte a 15 milliárd forintot a Richter által idén sajátrészvény-vásárlásra költött összeg. A cég rendszeresen veszi részvényeit a program bejelentése óta, lassan elérkezünk a 12 hónapos periódus első feléhez. A 40 milliárd forintos maximális keret felhasználásáig még bőven van lehetőség további vásárlásokra.

Gyakorlatilag minden kereskedési napon veszi saját részvényeit a Richter, jellemzően 100–200 millió forint értékben. A legutóbbi vásárlás múlt pénteken történt, amikor a gyógyszergyártó 145 millió forintért vett 15 706 darab részvényt. Ez volt az a vásárlás, amellyel a gyógyszergyártó átlépte a 15 milliárd forintos határt,

összesen már 15,12 milliárd forintot költött saját részvényeinek megvásárlásra a program indulása óta.

A múlt pénteki vétel a forgalom arányában szokatlanul alacsony volt, mindössze 3,2 százalékát tette ki a Richter-részvények teljes forgalmának. (A vállalat sajátrészvény-vásárlásai átlagosan a forgalom 9,5 százalékát szokták kitenni.)

Ha a 15,12 milliárd forintos teljes költést az eddig megvett 1,75 millió megvásárolt részvényhez viszonyítjuk, egy részvényt átlagosan 8 631 forintos áron vett meg a cég, jóval alacsonyabban, mint a jelenlegi rekordközeli árfolyam.

A Richter április elején jelentette be, hogy maximálisan 40 milliárd forint összegű, 12 hónapra szóló részvény-visszavásárlási programot indít. Azóta bő 5 hónap telt el, közeledünk a program feléhez. A Richter árfolyama – részben a sajátrészvény-vásárlásoknak köszönhetően – a program bejelentése óta 26,1 százalékot emelkedett. Hasonló részvényárfolyamot és hasonló volumenű vásárlásokat feltételezve gyorsuló ütemben juthat el a cég a 40 milliárdos keretösszeg felhasználásához.

A Richter árfolyama ma 0,4 százalékkal nőtt, idén 11,3 százalékos pluszban van a papír.

richter0918

Címlapkép: Portfolio

spanyol parlament
idojaras-vihar-eso-esernyo-figyelmeztetes-piros-riasztas-idojaras-jelentes-idojaras-elorejelzes-idojaras-magyarorszagon-milyen-ido-lesz-ma-milyen-idojaras-varhato
lakóautó kemping
dróntámadás házak ellen drónraj
2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
internetno tablet