Előfizetői tartalom

Szaúd-Arábiában építhet gyárat a Tesla

Portfolio
Szaúd-Arábia előzetes tárgyalásokat kezdeményezett a Teslával, hogy gyártóüzemet létesítsen az országban – írja a Wall Street Journal. Egyre élesebb a verseny az amerikai elektromosautó-gyártó kegyeiért: a hír nem sokkal azután látott napvilágot, hogy a török elnök is felkérte a Tesla vezérigazgatóját, Elon Muskot, építsen autógyárat Törökországban.

Szaúd-Arábia azokkal a jogokkal csábítja a Teslát, amelyekkel a környező országokban rendelkezik az elektromos járművekhez szükséges fémek és ásványi nyersanyagok megvásárlásához. A szaúdiak júniusban megkörnyékezték a kongói kormányt annak érdekében, hogy eszközöket vásároljanak az afrikai országban – a világ kobaltkitermelésének 70 százaléka származik Kongóból....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés