eger lakasarak legolcsobb utca legdragabb utca
Üzlet

Csütörtök-pénteken lesz a Közgazdász-vándorgyűlés, online is közvetítik

Portfolio
E hét csütörtök-pénteken rendezi meg a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Egerben a 61. Közgazdász-vándorgyűlést, a nagyobb érdeklődésre számot tartó szekciókat élőben az interneten is közvetíteni fogják.

A közgazdász-vándorgyűlések történetében hagyomány, hogy a konferencia plenáris üléseit, valamint a nagyobb érdeklődésre számot tartó szekciókat élőben közvetítik a tanácskozás honlapján és a Magyar Közgazdasági Társaság YouTube-csatornáján. Idén, a 61. Közgazdász-vándorgyűlésen sem lesz ez másként: a konferencia két napja alatt - vagyis szeptember 21-én, csütörtökön és 22-én, pénteken - egész nap figyelemmel követhetik közvetítéseiket az érdeklődők az online felületeken.

Online közvetített programok

2023. szeptember 21., csütörtök 10.00 óra

Nyitó plenáris ülés

Gazdaságpolitikai kerekasztal-beszélgetés Matolcsy György jegybankelnökkel, Varga Mihály pénzügyminiszterrel és Bod Péter Ákos közgazdász professzorral, az MKT alelnökével - Pleschinger Gyula MKT-elnök moderálásával; majd Windisch László számvevőszéki elnök előadása.

2023. szeptember 21., csütörtök 14.00 óra

Bankvezérek kerekasztala

Résztvevők: Egerszegi Ádám általános vezérigazgató-helyettes, MBH Bank Nyrt.; Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató, GRÁNIT Bank Zrt., az MKT főtitkára; Jelasity Radován elnök-vezérigazgató, Erste Bank Hungary Zrt., a Magyar Bankszövetség elnöke; Simák Pál elnök-vezérigazgató, CIB Bank Zrt. valamint Wolf László vezérigazgató-helyettes, OTP Bank Nyrt., az MKT alelnöke. Levezető elnök: Virág Barnabás alelnök, Magyar Nemzeti Bank, az MKT Versenyképességi Szakosztályának elnökségi tagja. Köszöntőt mond: Kolozsi Pál Péter jegybanki eszköztárért, devizatartalékért és kockázatkezelésért felelős igazgató, Magyar Nemzeti Bank, a Neumann János Egyetem MNB Tudásközpont Fenntartható Pénzügyek Központjának egyetemi docense, az MKT Pénzügyi Szakosztályának elnöke.

2023. szeptember 21., csütörtök 16.00 óra

Előrejelzők fóruma - a magyar gazdaság középtávú kilátásai

Résztvevők: Palócz Éva vezérigazgató, Kopint Tárki Zrt., az MKT alelnöke; Balatoni András közgazdasági előrejelzésért és elemzésért felelős igazgató, Magyar Nemzeti Bank, az MKT Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztályának elnökségi tagja; Kónya István egyetemi tanár, BCE Közgazdaságtan Intézet, a KRTK KTI tudományos tanácsadója, az MKT Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztályának elnökségi tagja; valamint Virovácz Péter vezető elemző, ING Bank. Szekcióelnök: Halmai Péter akadémikus, egyetemi tanár, BME, NKE, az MKT Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztályának elnöke.

2023. szeptember 22., péntek 9.00 óra

Új egyensúly keresése – a magas inflációs környezet hatása a monetáris politikára

Résztvevők, előadók: Mohácsi Nagy Piroska vendégprofesszor, London School of Economics and Political Science (LSE), a Nemzetközi Valutaalap korábbi osztályvezetője és tanácsadója; Takáts Előd elnök, az MKT Monetáris Politikai Szakosztálya, a Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) vezérigazgató-helyettesi tanácsadója; valamint Kuti Zsolt monetáris politikáért, pénzügyi elemzésekért és statisztikáért felelős ügyvezető igazgató, Magyar Nemzeti Bank. A kerekasztal-beszélgetés moderátora: Banai Ádám jegybanki eszköztárért, pénzügyi stabilitásért és devizatartalék-kezelésért felelős ügyvezető igazgató, Magyar Nemzeti Bank, az MKT Monetáris Politikai Szakosztályának társelnöke.

2023. szeptember 22., péntek 11.00 óra

Az autóipar jövője, magyar esélyek

Bevezető előadás: Lepsényi István elnök, Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség, a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. igazgatósági elnöke, a Magyar Suzuki korábbi vezérigazgatója, a Knorr–Bremse Fékrendszerek Kft. korábbi ügyvezető igazgatója. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Kilián Csaba ügyvezető főtitkár, Magyar Gépjárműipari Egyesület, az ITDH korábbi befektetési igazgatója és vezérigazgatója; Vigh Zoltán ügyvezető igazgató, Jedlik Ányos Klaszter; valamint Tóth-Báló Tamás stratégiai vezető, Emobility Solutions Kft. Szekcióelnök: Galambos Tamás elnök, az MKT Nemzetközi Gazdaság Szakosztálya, a Kelso Capital Kft. ügyvezető igazgatója.

2023. szeptember 22., péntek 14.00 óra

Záró plenáris ülés

Előadók: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter; Heiszler Gabriella elnök-ügyvezető, SPAR Magyarország, az MKT Kereskedelmi Szakosztályának elnökségi tagja; valamint Valkó Gábor elnökhelyettes, Központi Statisztikai Hivatal

Előre felvett és visszanézhető szekciók

Az élő közvetítések mellett is érdemes lesz böngészni csütörtökön, már egészen a reggeli óráktól a 61. Közgazdász-vándorgyűlés honlapját, ekkor teszik közzé ugyanis a tanácskozás kilenc előre rögzített szekcióinak videófelvételeit. Az előre rögzített szekciókban szó lesz többek között az államháztartás finanszírozásának kihívásairól, a könyvkiadás és a könyvkereskedelem helyzetéről, a pénzügyi oktatás aktualitásairól, a lengyel-magyar gazdasági kapcsolatokról, valamint az erdélyi startup ökoszisztéma példa értékű működésének tapasztalatairól is.

A konferencia teljes programja ide kattintva letölthető (pdf).

A konferenciát követő néhány napon belül a 61. Közgazdász-vándorgyűlés valamennyi szekciófelvétele elérhető lesz a honlapon, a YouTube-on, valamint meghallgatható lesz az MKT podcast-csatornáján.

Címlapkép forrása: John Elk via Getty Images

spanyol parlament
idojaras-vihar-eso-esernyo-figyelmeztetes-piros-riasztas-idojaras-jelentes-idojaras-elorejelzes-idojaras-magyarorszagon-milyen-ido-lesz-ma-milyen-idojaras-varhato
lakóautó kemping
dróntámadás házak ellen drónraj
2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
internetno tablet