volkswagen
Üzlet

Leállhat a Volkswagen egyik német gyára

Portfolio
Leállítaná drezdai (Gläserne Manufaktur) gyárában a termelést a Volkswagen - adta hírül a német Automobiliwoche. A lap értesülései szerint a termelési helyszínt valamilyen formában megtarthatja a cég, a dolgozók pedig más feladatokat kapnak.

A 2002 óta működő, relatív kis üzemben jelenleg elektromos járműveket gyártanak, beleértve a népszerű ID.3-at. Ez utóbbi modellből tavaly 6 500 darab gördült le a futószalagról.

A 300 teljes munkaidős dolgozót egy szélesebb körű átalakítás részeként más munkakörökbe vagy gyártási helyszínekre helyezhetik át - mondták a Bloombergnek a tárgyalásokat ismerő személyek. A létesítményben dolgozó mintegy 2000 ideiglenesen foglalkoztatott munkavállaló sorsa egyelőre bizonytalan. Hozzátették azonban, hogy végleges döntés még nem született a gyár teljes leállításáról, egyelőre ez csak egy a mérlegelt lehetőségek között.

A lépés vélhetően a Volkswagen költségcsökkentési és versenyképesség-növelési stratégiájának része. Oliver Blume vezérigazgató célként tűzte ki a Volkswagen márka profitabilitásának javítását, melynek megvalósításához szükség van a költségek további racionalizálására. A drezdai üzem éves működési költségeit 60-70 millió euróra becsülik, és a gyártás megszüntetésével a Volkswagen évente mintegy 20 millió eurót takaríthat meg.

A közelmúltban nem ez az első hasonló eset a Volkswagennél, épp a múlt héten közölte a cég, hogy ideiglenesen foglalkoztatott munkavállalókat bocsát el az EV-gyártási központjának számító zwickaui telephelyén. A lépést a megváltozott piaci körülményekkel indokolták.

Címlapkép forrása: Sean Gallup/Getty Images

lakóautó kemping
dróntámadás házak ellen drónraj
kolera vakcina
2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
internetno tablet