Előfizetői tartalom

Még tovább emelkedhetnek az olajárak

Portfolio
A Goldman Sachs ismét három számjegyűre emelte a kőolajra vonatkozó előrejelzését, azt követően, hogy az elmúlt hónapokban nagyot ralizott a nyersanyag. A hét elején pedig tavaly november óta nem látott szintre emelkedett a hordónkénti jegyzés, miután az elmúlt hónapokban Szaúd-Arábia és Oroszország jelentősen csökkentette a kitermelést, ezzel párhuzamosan pedig a globális kereslet is tovább nőtt - írja a Bloomberg.

Úgy véljük, hogy az OPEC képes lesz a hordónkénti 80-105 dolláros sávban tartani Brentet 2024-ben, kihasználva az Ázsia központú globális keresletnövekedést - írták Daan Struyven, Callum Bruce és Yulia Zhestkova Grigsby elemzők a szeptember 20-i elemzésben, majd hozzátették, hogy véleményük szerint az OPEC várhatóan nem fogja majd olyan szélsőséges szintre szorítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés