Előfizetői tartalom

Változások a magyar tőzsdén - Itt a legújabb sztárpapír

Kaszab Balázs
A Budapesti Értéktőzsde szeptember 7-én bejelentette, hogy szeptember 18-tól változik a BUX és BUMIX indexkosarak összetétele. A módosítások két legnagyobb vesztese az Akko Invest és a Zwack volt. A változások pedig ugyan még csak pár napja vannak érvényben, de máris úgy tűnik, hogy kihirdethetjük a módosítások nyerteseit. Többek között a hazai részvénypiaci befektetésekről is szó lesz a Portfolio Signature Online Klubján.

Az ukrajnai háború, a lassan múló energiaválság és a tartósan magas infláció árnyékában menetelnek egyre feljebb a részvénypiacok idén, nem könnyű eldönteni azok között a vitát, akik bika piacról és akik medve piaci raliról beszélnek. A tőzsdei optimizmust a mesterséges intelligencia körüli hype és a chiptuning is hajtja, nagy kérdés, hogy meddig még. Meghívott szakértőinkkel arról beszélgetünk, hogy mik most a nagy sztorik a tőkepiacokon, mik a piacnak azon szegmensei, amik már drágák, mik azok, amik még olcsók, miben van most fantázia, hol vannak a kockázatok, és természetesen, hogy mibe érdemes most fektetni? Jön a PORTFOLIO SIGNATURE ONLINE KLUB – Egyedi tartalmak után exkluzív események Signature előfizetőknek

A változások

A bejelentés értelmében szeptembert 18-tól már nem a BUX tagja az Akko Invest és a Zwack sem, új részvényként azonban bekerült a kosárba a BIF.

A módosításokat követően a BUX az alábbi 16 részvényt tartalmazza:

  • OTP, Mol, Richter, Magyar Telekom
  • 4iG, Alteo, Nyomda, Autowallis
  • CIG Pannónia, Delta Technologies, Graphisoft Park, Masterplast
  • Waberer's, Opus, Pannergy, BIF

Emellett a Zwack a BUMIX részvénykosárból is kikerült, melybe újonnan a BIF és a Duna House részvényei is bekerültek.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái