Előfizetői tartalom

Fontos bejelentés érkezett - Máris kilőttek a svéd ingatlanóriás részvényei

Portfolio
A svéd SBB ingatlancsoport részvényei 37 százalékos pluszban nyitottak hétfő reggel, miután a vállalat bejelentette, hogy stratégiai felülvizsgálatát követően átszervezi üzleti tevékenységét. Az SBB az emelkedő kamatlábak miatt nyomás alatt áll, hogy csökkentse adósságát. Májusban pedig még egyes üzletágainak eladását is fontolgatták, később azonban meghiúsultak a tárgyalások. - írja a Reuters.

Az SBB ezt követően vasárnap közölte, hogy megállapodott az EduCo oktatási leányvállalatának 1,16 százalékos részesedésének eladásáról a kanadai Brookfield Asset Management egyik egységével. A tranzakció értéke mintegy 242 millió korona, emellett pedig egy 7,8 milliárdos vállalatközi hitel visszafizetését is jóváhagyták. Nagyon pozitívan kell értékelni, hogy az SBB...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés