Előfizetői tartalom

Estek az amerikai tőzsdék, nem boldogok a befektetők

Portfolio
Ma 14 órakor érkezett a kamatdöntés, ahol a várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta a 13 százalékos alapkamatot a Monetáris Tanács. Az előre nem bejelentett fejleményekből sem volt hiány, reggel ugyanis Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kijelentette, hogy a kormány egy új bankadó kivetése helyett a hitelezés újraindítását várja el bankszektortól. Erre a hírre még nem reagáltak érdemben a befektetők, az az értesülés viszont komoly ralit indított be az OTP-nél, hogy a nagybank is versenyben van egy eladó lengyel pénzintézet, a VeloBank megszerzéséért. A magyar tőzsdén tehát remek volt ma a hangulat az OTP emelkedésének köszönhetően, Európában azonban folytatódott az esés, és az amerikai tőzsdék is mínuszban nyitottak, ez a negatív hangulat pedig a zárásig kitartott.

2023. szeptember 26. 22:04 Megosztás Maradt a negatív hangulat Amerikában A zárásig kitartott a negatív hangulat az amerikai befektetők körében, végül a Dow 388 pontos eséssel, 1,14%-os mínuszban fejezte be a kereskedést. Az S&P 500 közel másfél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés