Előfizetői tartalom

Új világ jön a banki csalások kezelésénél Magyarországon

Portfolio
Egyre több a csalás, a trendet most kell megtörni, ezért az MNB ajánlást adott ki a bankoknak a visszaélések észlelése, kezelése és megakadályozása témájában. Az ajánlás egyes elemei több lépcsőben, 2024. január 1, szeptember 1. illetve 2025. március 1-től – lépnek életbe.

A banki kiberbiztonsággal, a csalások témakörével is foglalkozunk november 7-ei Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció itt!

Most kell lépni

Az MNB a felügyeleti tevékenysége keretében értékeli az ajánlásnak való megfelelést, röviden úgy is összegezhető, hogy melegen ajánlott. Az ajánlások a tapasztalatok alapján sikeresek.

A visszaélési arányok a teljes pénzforgalomhoz képest nagyon alacsonyak, ma 3 milliárd körüli elektronikus tranzakció zajlik Magyarországon évente, a csalási arányokat tekintve még mindig Európa élmezőnyébe tartozunk. A csalási volumen ugyanakkor gyorsan nő, az idei második negyedévben 6 milliárd körüli sikeres visszaélés történt az elektronikus (nem kártyás) pénzforgalomban.  

A fraud ajánlás célja, hogy most, mielőtt nagyobb problémává válna a csalások mértéke, lépjenek a szereplők, mert látjuk a trendeket

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés