Előfizetői tartalom

Alacsonyabb kereskedési forgalom ellenére nőtt a BÉT eredménye

Portfolio
2023 első félévében a BÉT nettó eredménye meghaladta 2,5 milliárd forintot, amely 50 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakához képest. A tavalyi rekordévnél jelentősen alacsonyabb kereskedési forgalom következtében a tőzsde üzleti bevételei alacsonyabb szinten zárultak, mint egy évvel korábban, ugyanakkor a költségei elsősorban az infláció hatására megemelkedtek 2023-ra. A BÉT pénzügyi eredményének és a KELER Csoport első féléves eredményének köszönhetően azonban a nettó eredmény jelentősen növekedett – derül ki a BÉT közleményéből.

A tavalyi, kiugróan magas forgalmat hozó első félévéhez képest az idei év első felében visszafogottabb üzleti aktivitás volt megfigyelhető a kereskedési üzletágban, amelynek következtében összességében a BÉT üzleti bevételei a tavalyinál 15%-kal alacsonyabb szinten zárultak ebben a félévben, annak ellenére, hogy a tőzsde másik két fő üzletága, a kibocsátói és adatszolgáltatói...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái