Előfizetői tartalom

Zuhan az Amazon - Ki tudja, hol áll meg?

Az elmúlt napokban igencsak rájárt a rúd az Amazonra: a számottevő nemzetközi hangulatromlás mellett a vállalat részvényeinek esését tovább gyorsította, hogy hatodmagával ismét vizsgálat tárgya lett a vállalat az Európai Unióban, miután a blokk a tech-óriások digitális dominanciája ellen igyekszik fellépni. Emellett pedig a hangulatromlással együtt úgy tűnik, hogy a mesterséges intelligencia bumm is kezd alábbhagyni a tőzsdéken. Éppen ezért megnéztük, hogy milyenek lehetnek az Amazon kilátásai a következő hónapokban, és hogy hogyan vélekednek az elemzők a vállalat részvényeiről a jelenlegi árfolyamszinteken. Többek között a mesterséges intelligenciához köthető befektetésekről is szó lesz a Portfolio Signature Online Klubján.

Meghívott szakértőinkkel arról beszélgetünk, hogy mik most a nagy sztorik a tőkepiacokon, mik a piacnak azon szegmensei, amik már drágák, mik azok, amik még olcsók, miben van most fantázia, hol vannak a kockázatok, és természetesen, hogy mibe érdemes most fektetni? Jön a PORTFOLIO SIGNATURE ONLINE KLUB – Egyedi tartalmak után exkluzív események Signature előfizetőknek.

Mi történik az Amazon háza táján?

Az Amazon részvényei az idei évben igencsak számottevő, 45 százalékos pluszban vannak, annak ellenére, hogy az elmúlt napokban már közel 14 százalékot esett a papír az idei 146 dolláros csúcsszintről. A nem mindennapi tőzsdei emelkedés mögött pedig nem más áll, mint az idei év egyik, ha nem a legizgalmasabb sztorija:

a mesterséges intelligencia térhódítása.

A vállalatnak nem kisebb versenytársai akadtak az AI-versenyben, mint a Microsoft, vagy a Google anyavállalata, az Alphabet. Az elmúlt hónapokban többek között a következő lépéseket tette a kisker-óriás a mesterséges intelligencia területén:

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés