Előfizetői tartalom

Menetel a dollár, ütik a tőzsdéket - Mi lesz most?

Portfolio
Az elmúlt napokban nagy port kavart a tőzsdéken a Federal Reserve legutóbbi kamatdöntését követő sajtótájékoztató, ahol Jerome Powell szavai, valamint a bank friss, vártnál magasabb kamatpályáról szóló előrejelzései igencsak szétverték a várakozásokat, és nagyon úgy tűnik, hogy a magasabb kamatok a vártnál jóval tovább velünk maradhatnak. Ezt követően a dollár megállíthatatlanul erősödni kezdett, a tőzsdék pedig erős eladói nyomás alá kerültek. Az elmúlt napok eseményeit követően azonban úgy tűnik, hogy végre láthatunk egy kisebb megnyugvást a piacokon. Ennek apropóján pedig megnéztük, hogy mire számíthatunk az elkövetkezendő napokban. Többek között az amerikai részvénypiachoz köthető befektetésekről is szó lesz a Portfolio Signature Online Klubján.

Meghívott szakértőinkkel arról beszélgetünk, hogy mik most a nagy sztorik a tőkepiacokon, mik a piacnak azon szegmensei, amik már drágák, mik azok, amik még olcsók, miben van most fantázia, hol vannak a kockázatok, és természetesen, hogy mibe érdemes most fektetni? Jön a PORTFOLIO SIGNATURE ONLINE KLUB – Egyedi tartalmak után exkluzív események Signature előfizetőknek.

Máris kulcsfontosságú szinthez érkezett az S&P 500

Az S&P 500 alapvetően tavaly október óta egy emelkedő trendben van, amely során közel 32 százalékot emelkedett az index július végéig, amikoris idei csúcsára ért az 4 606 pontos szinten.

Az azóta eltelt két hónapban azonban közel 7 százalékot vesztett értékéből az index, ebből pedig több mint 4 százalékot a múlt szerdai kamatdöntés óta.

sp500_0829a

A mostani eséssel pedig máris kulcsfontosságú szinthez érkeztünk az S&P 500 esetében, hiszen a 4 240 pontos szint közelében húzódik az említett tavaly október óta tartó emelkedő trend alsó határa, szerdán pedig innen pattant az index.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés