Előfizetői tartalom

Nem áll le a növekedési sztori az Opus Globalnál

Portfolio
A nagy volumenű akvizíciók egyelőre leálltak az Opus Globalnál, de a növekedés nem, masszív bevételnövekedésről számolt be a vállalat az április-júniusi negyedévre gyorsjelentésében és az EBITDA szintjén is kétszámjegyű bővülést tudott felmutatni a vállalat. Kiemelkedően teljesített az ipari termelési szegmens az építőipar gyengélkedése ellenére, és az energetika üzletág bevételei is megugrottak, bár utóbbinál a költségek elszállása következtében zuhant az eredményesség.

A második negyedév számai

Jelentős bevételnövekedésről számolt be az Opus Global 2023 második negyedévére, az időszak összes működési bevétele 158 milliárd forintra emelkedett, ami 47 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest – derül ki a vállalat féléves jelentéséből.

Az elmúlt időszak akvizícióit követően az Opus Global a működési és finanszírozási költségek optimalizálására, valamint a korábbi években elindított felújítások és fejlesztések átadására koncentrált - derül ki a vállalat közleményéből. A képet rontotta, hogy a működési költségek a kedvezőtlenre forduló működési környezet közepette a bevétellel együtt nagyot ugrottak, az infláció, az alapanyag és az energiaárak emelkedése sem kedvezett a vállalatnak.

A főbb eredménysorok negyedéves alakulása (mrd Ft)
  2Q 22 2Q 23 változás (év/év)
összes működési bevétel 107,2 157,8 47,3%
EBITDA 14,3 16,3 14,4%
EBITDA-marzs 13,3% 10,3% -3,0pp
adózott eredmény 1,8 5,3 187,6%
teljes átfogó jövedelem 2,0 4,8 140,7%
Forrás: Opus, Portfolio      

Az EBITDA szintjén 16,3 milliárd forintos eredményt ért el az Opus Global a második negyedévben, ami év/év alapon 14 százalékos növekedést jelent.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés