Előfizetői tartalom

Mesterséges intelligencia által gyártott, hamis felvételekkel akarták befolyásolni a szlovák választásokat

Portfolio
Hamis videókkal akarták néhányan befolyásolni a szlovák választásokat: az egyik ilyen felvételen egy kétperces beszélgetés látható, amelyben a Progresszív Párt vezetője, Michal Simecka egy újságíróval arról beszélget, hogy szavazatokat vásárolna a roma kisebbségtől. A felvétel természetesen hamis, az AI deepfake technológiával készült.

A videoklipeket többek között a Facebookon és az Instagramon, valamint a Telegramhoz hasonló üzenetküldő alkalmazáson üzenetküldő alkalmazásokon keresztül osztották meg – írja a Bloomberg. Azt a videót, amelyikben Michal Simecka pártvezér látható, az AFP tényellenőrzői megvizsgálták, és arra a következtetésre jutottak, hogy a felvétel hamis. Simecka valódi hangmintáinak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés