Előfizetői tartalom

Miközben a nemzetközi piacok szenvednek, a magyar tőzsde nagyot alakított

Portfolio
Az előző hónap kimagasló záróértéke után szeptemberben is tartotta formáját a BUX index: a BÉT elsődleges részvénymutatója 55 ezer pont felett, 55 838,5 ponton fejezte be a hónapot, amely mindössze 0,1 százalékos növekedést jelent augusztushoz képest. Az azonnali piac forgalma ezúttal 263,7 milliárd forintot tett ki, amely 12,6 milliárd forint értékű napi átlagnak felel meg. A legnépszerűbb részvények sorrendjében nem történt változás, az OTP, a Richter és a Mol vezették a mezőnyt, míg a brókercégek közül a Wood, az Erste és a Concorde jártak az élen.

A nemzetközi részvénypiacokon továbbra is borús hangulat uralkodik: az Egyesült Államokban a központi banki rendszer által előrevetített üzenetek adnak okot aggodalomra, amelyek alapján a magas kamatok továbbra is jelen lesznek, ez pedig kiemelt nyomást gyakorol a tőzsdékre. A befektetői aggályok, ha mérsékeltebben is, de az ázsiai és európai vezető tőzsdéken is megjelentek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés