Előfizetői tartalom

Új korszak indult vasárnap az uniós karbonvám miatt, a cégek máris érzik a terhet

Portfolio
Vasárnap, október 1-jén, hatályba lépett az uniós karbonvámról szóló szabályozás (CBAM) jelentéstételi szakasza, így az érintett hat szén-dioxid-intenzív iparág importőrei máris érzik az adminisztrációs terheket, de később ennek globális szintű hatásai és következményei lesznek. Ez a téma is szóba került a Portfolio október 5-i Energy Investment Forum konferencián, amely a klímacélok és az orosz fosszilis energiahordozókról leválás együttes kihívásait is körbe járja.

Elindult vasárnap az uniós szén-dioxid-határkiigazítási mechanizmus (CBAM) első, jelentéstételi szakasza, amelyben hat szén-dioxid-intenzív iparág importőreinek jelentést kell tenniük kibocsátásaikról. Erre épül majd 2026 januárjától a második szakasz épül, amikortól már az érintett vállalatoknak az uniós szén-dioxid-piaci árakkal összhangban lévő illetéket kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés