Előfizetői tartalom

Mégis meddig tarthat még az arany vesszőfutása?

Általánosságban elmondható, hogy nincs olyan piac, amelyre ne lenne negatív hatással az elmúlt hetek dollárerősödése, és az emelkedő amerikai kötvényhozamok. Különösen igaz ez a nemesfémekre: az arany múlt héten 2021 júniusa óta a legrosszabb hetét zárta, kedden pedig új héthavi mélypontra zuhant az unciánkénti jegyzés.

2021 óta nem volt ilyen pocsék hete az aranynak

Az arany múlt héten 4 százalékot vesztett értékéből, kedd délelőtt pedig egészen az 1 815 dolláros szintig zuhant az unciánkénti jegyzés, ami a legalacsonyabb érték március közepe óta, és csupán alig 10 dollárral van magasabban az idei 1 804 dolláros mélyponthoz viszonyítva, amit még február végén ért el a jegyzés.

A május végén elért 2 078 dolláros csúcsról pedig már több mint 12 százalékot esett az árfolyam.

xauusd1003

Elesett egy fontos támasz

Az elmúlt hónapokban az arany fokozatosan távolodott el a májusban elért 2 078 dolláros történelmi csúcsától, az esés azonban csak azt követően gyorsult be igazán, hogy a piaci szereplők elkezdtek egyre inkább elképzelhetőnek tartani egy újabb kamatemelést az Egyesült Államokban novemberben.

Miről szól még a cikk?

  • Elesett az elmúlt hónapok legfontosabb támasza
  • Melyek a legfontosabb technikai szintek?
  • Mikor jöhet el a fordulat?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés