Előfizetői tartalom

Szinte lenullázódott ma egy európai légitársaság árfolyama

Portfolio
A Scandinavian Airlines (SAS) árfolyama szerdán 95 százalékot zuhant, miután a skandináv légitársaság kedd este bejelentette, hogy új nagy részvényesek csatlakoztak az céges átszervezéshez, amelynek során a csoportot kivezetik a tőzsdéről, a részvényesek pedig semmilyen kompenzációt nem kapnak az átszervezési folyamat során.

Skandinávia legnagyobb légitársasága 2022 közepén csődvédelmet kért az Egyesült Államokban, miután évek óta küzdött a magas költségekkel, valamint a világjárvány nyomán kialakult alacsony kereslettel. Az átszervezési folyamat legújabb fejezeteként a SAS közölte, hogy az amerikai Castlelake befektetési cég és az Air France-KLM a dán állam mellett a légitársaság új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés