Előfizetői tartalom

Rengeteg pénzt fektet az MVM a zöld infrastruktúrákba, 2025-től indul el a zöld átállás a cégcsoportnál

Portfolio
A Portfolio 2023-as Energy Investment Forum konferenciáján adott elő Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója. Többek között a zöld átállásról és az infrastrukturális változásokról beszélt a szakember, szóba kerültek például a Paksi Atomerőművel kapcsolatos fejlesztések, illetve a jelentős, régiós szintű fotovoltaikus és egyéb megújuló energiás kapacitásbővítés tervezett elemei.

Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója az előadása során a globális energiabefektetések megoszlásával kapcsolatban elmondta, hogy a tiszta energiával kapcsolatos befektetések részaránya idén 63 százalékon alakul az összes beruházáson belül (a fosszilis energiába való beruházással együtt nézve), ez mintegy 1,76 trillió dollárt jelent. A trendfordulás a tiszta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés