Előfizetői tartalom

Veszélyesen torzították az energiapiacokat a válságok

Portfolio
Az elmúlt évek válságait az energiaszektor a kormányok és a szerencsefaktor segítségével ugyan képes volt kezelni, de az intézkedések veszélyes következménye a piactorzítás, melynek eredményeképpen az európai energiapiac bizonyos mértékben visszafejlődött és sérülékenyebb lett - mondta el Szabó Gergely, Regional Chairman, MET Central Europe a Portfolio Energy Investment Forumon.

Folyamatos válságok között éljünk a mindennapjainkat, előbb a koronavírus-válság és utórengései, majd az európai energiapiac ellátásoldali válsága köszöntött be - kezdte előadását Szabó Gergely, Regional Chairman, MET Central Europe a Portfolio Energy Investment Forumon. Elmondása szerint a két válságban közös volt, hogy a fizikai és pénzügyi piacok elváltak egymástól....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés