Előfizetői tartalom

Lerázták magukról a piacok a háborús pánikot, pluszban zárt Amerika

Portfolio
A részvénypiacok továbbra is az izraeli-palesztin háború hatásait igyekeznek mérlegelni és beárazni, jelenleg rendkívül nagy az optimizmus a piacokon. Ezen felül fontos gazdasági információk is érkeztek ma a magyar befektetők számára - az előzetes várakozásoknak megfelelően szeptemberben 12,2 százalékra esett vissza az infláció hazánkban. Ezt követően kiválóan indult a nap a magyar tőzsdén, később beárnyékolta azonban a hangulatot, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) rontotta a gazdasági előrejelzését Magyarországgal kapcsolatban, így a korábbi 0,5 százalékos növekedés után a GDP 0,3 százalékos visszaesésére számítanak idén. Európában határozott, 1 százalék feletti pluszban vannak a vezető részvényindexek, a délutáni órákban a magyar tőzsdén is egyre jobb a hangulat. Ehhez képest az amerikai piacokon már jóval kisebb mozgásokat láthattunk.

2023. október 10. 22:01 Megosztás Enyhe plusz lett a vége Az eszkalálódó geopolitikai feszültségforrások miatt elolvadt az optimizmus az amerikai tőzsdéken a kereskedés végéhez közelítve. Ettől függetlenül mindhárom fontosabb index pluszban zárt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés