Előfizetői tartalom

Gigafelvásárlás az amerikai olajszektorban, meghúzta a ravaszt az ExxonMobil

Portfolio
Az Exxon Mobil 59,5 milliárd dollár értékű, teljes egészében részvényekből álló tranzakció keretében felvásárolja amerikai versenytársát, a Pioneer Natural Resources-t. Az akvizícióval az Exxon a legnagyobb amerikai olajmező legjelentősebb kitermelőjévé válik, és biztosítja magának a következő évtizedre az alacsony költségű termelést.

Az Exxon 253 dolláros részvényenkénti árat ajánlott a Pioneerért, ami 9 százalékos prémiumot jelent a Pioneer október 5. előtti 30 napos átlagárához képest, amikor először jelentek meg az üzletről szóló hírek. A tranzakció várhatóan jövő év elején zárul. A hír megjelenését követően az Exxon árfolyama a 2,4 százalékos mínuszban nyithat ma. A Pioneer pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés