Előfizetői tartalom

Javul a hangulat, ismét felfelé vették az irányt a tőzsdék

Portfolio
Az elmúlt napokban elkezdett javulni a hangulat a tőzsdéken, ami elsősorban a kötvényhozamok csökkenésének volt köszönhető. A benchmarknak számító 10 éves amerikai állampapír hozama csökkent egyrészt a gázai konfliktus kirobbanását követően, de emellett az is segített, hogy a Fed több tisztviselője is pozitív üzeneteket küldött a kamatpályával kapcsolatban. Ezek után Ázsiában is kifejezetten jó hangulatban telt a kereskedés, és délutánra Európában is javult a hangulat a kezdeti iránykeresés után. Az USA-ban a kezdeti óvatos optimizmust bizonytalanság váltotta fel, miután kiderült, hogy a vártnál nagyobb mértékben nőttek az amerikai termelői árak szeptemberben.

2023. október 11. 22:01 Megosztás Jó napot zártak az amerikai tőzsdék A vezető tengerentúli részvényindexek közül a Dow 0,2 százalékos pluszban fejezte be a napot, az S&P 500 eközben 0,4 százalékkal, a Nasdaq pedig 0,7 százalékkal került feljebb....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés