Előfizetői tartalom

Továbbra is dominálja az akkumulátorpiacot a Debrecenben terjeszkedő CATL

Portfolio
A kínai vállalatok folyamatosan növelik részesedésüket az elektromos autók akkumulátorainak piacán az Egyesült Államokban és Európában, főként a versenyképes árképzésnek köszönhetően - írja a Bloomberg. Egy friss elemzés szerint az idei első félévben a mindössze két cég, a CATL és a BYD fedte le az EV-akkumulátorpiac közel felét.

Az SNE Research elemzése szerint augusztusban a Debrecenben gyárat építő CATL 37 százalékos részesedéssel első helyen állt a globális elektromosautó-akkumulátor piacon. A BYD 16 százalékos piaci részesedésével együtt ez a két kínai vállalat együttesen az elektromos autók akkumulátor-piacának több mint felét fedi le. Az elemzést az alapján készítették el, hogy hogyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés