Előfizetői tartalom

A mesterséges intelligencia ment meg a klímakatasztrófától?

Portfolio
A biodiverzitás fontossága, a természettől való függőségünk, a mesterséges intelligencia és a fenntarthatóság kapcsolata, valamint a vállalatvezetői célok, startégiák voltak fókuszban a BCSDH tegnapi üzleti ebédjén és díjátadóján. Többek között Tilesch György, mesterséges intelligencia szakértő mutatta be, hogy milyen lehetőségeket tartogat a fenntarthatósági területeken az AI, illetve, hogy milyen kockázatokra érdemes odafigyelni. Szóba került a munkahelyek potenciális kiváltása az AI-al, a társadalmi egyenlőtlenségek növekedésének veszélye, de konkrét, már létező gyakorlatok is, ahol sikeresen alkalmazható az AI a vállalatok fenntarthatóbbá tételét elősegítve.

A biodiverzitás került fókuszba Elsőként a biodiverzitás fontossága került elő az üzleti ebéd előadásainak sorában. Mi köze van a biodiverzitáshoz a vállalatoknak? - tette fel a kérdést Ifj. Chikán Attila, elnök, BCSDH; vezérigazgató, ALTEO Group, majd válaszul elmondta, hogy a globális GDP mintegy fele közvetlenül függ a természettől, illetve a természet adta szolgáltatásoktól....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés