Előfizetői tartalom

Hét dolog, amit semmiképp se csinálj repülőn

Portfolio
Tegyük fel, hogy időben elindul a repülőjáratunk, nincs késés, a légiutaskísérők a szokottnál is kedvesebbek és segítőkészek, az ülések kényelmesek, az időjárási körülmények megfelelőek és nincsenek turbulenciák. Ez akár egy kellemes repülőút is lehetne, de van még egy tényező: az utastársak. A Skyscanner felmérést készített arról, hogy melyek a legidegesítőbb szokások a fedélzeten, ami egyben útmutatásul is szolgálhat, hogy mit ne csináljunk, ha nem mi akarunk lenni a bosszantó utasok a gépen.

Az mindenki számára világos, hogy egy, a repülőgép folyosóját mosdónak használó részeg utast senki sem lát szívesen a fedélzeten, ahogy az egyik szeptemberi Málta-Budapest járaton történt, de nem ennyire egyértelmű a helyzet, ha ártalmatlan szokásokról van szó, amelyekről azt gondoljuk, hogy a saját utazásunkat egy fokkal kényelmesebbé tehetik. A népszerű repülőjárat-kereső SkyScanner felmérést készített arról, hogy mely viselkedési formák bosszantják a leginkább az utasokat repülés közben. A szeptember 27 és október 2 között végzett felmérésben mintegy kétezer olyan amerikai vett részt, akik az elmúlt három évben szabadidős céllal utaztak. A kutatást ismerő Business Insider megosztotta cikkében a hét legidegesítőbb dolgot az utazók szavazatai alapján.

7. A helyünkre pályázó utasok

A felmérésben résztvevők 31 százaléka találja idegesítőnek, ha egy másik utas arra kéri, hogy cseréljenek helyet. Főként annak fényében, hogy számos légitársaságnál fizetni kell az ülőhelyválasztásért, nem túl korrekt dolog a fedélzeten a „szeretnék az ablak mellett ülni”, vagy „szeretnénk egymás mellett utazni” kérést megejteni. Más kérdés, hogy egyes légitársaságok szeretnek trükközni azzal, hogy együtt utazókat szétültetnek, így kikényszerítve a fizetős ülőhelyfoglalást.

6. A mindkét karfát használók

A válaszadók 31 százalékát zavarja, ha a mellett ülő utastársa mind a két karfáját használja. Az, hogy melyik kartámaszt kinek van joga használni, állandó vita tárgyát képezi az utasok között, vannak olyan vélemények, miszerint felváltva használni jó kompromisszumos megoldás lehet.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés