Előfizetői tartalom

"Még nem általánosan okos a mesterséges intelligencia, de a jövőben megtalálhatjuk vele a rák ellenszerét is"

Az embernél is okosabb mesterséges intelligenciára még biztosan várni kell, de 5-10 éven belül nagy szerepe lehet az AI-nak a rák elleni kutatásokban is - mondta Andreas Braun, a Boston Consulting Group AI szakértője a Portfolio-nak adott interjújában. A szakembert arról is kérdeztük, hogy át fogja-e venni a gép az irányítást az emberiség felett, milyen munkahelyek vannak veszélyben, és arról is, hogy miért nem érdemes a mesterséges intelligenciát megbízni azzal, hogy főzzön nekünk.

Portfolio: Mostanában rengeteg hype-ot látunk az AI körül. A ChatGPT megjelenésén kívül véleménye szerint mi okozta ezt? Andreas Braun: A hype mindenképpen a ChatGPT tavaly év végi megjelenésével kezdődött. Szerintem a hatalmas sikernek az az oka, hogy mindenki számára elérhető lett, például a diákok számára is, akik sokszor a házifeladatuk megírására használják. Egyszerűen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés