Előfizetői tartalom

Megrángatták a kriptovalutákat - Mi áll a háttérben?

Portfolio
Érdekes eseményeknek lehettünk szemtanúi az elmúlt percekben a kriptopiacon, miután a Cointelegraph a Twitteren tévesen azt állította, hogy az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) jóváhagyta egy spot bitcoin ETF létrehozását. A bejelentés hatására egészen 30 000 dollárig száguldott a bitcoin árfolyama, emellett pedig az ethereum, és számos altcoin is kilőtt. Csakhogy nem sokkal később a FOX News egyik munkatársának a Blackrock elárulta, hogy szó sincs hivatalos bejelentésről, hiszen a SEC vizsgálata még továbbra is tart. Ezt követően pedig szinte pillanatok alatt este vissza a kriptovaluták a hamis bejelentés előtti szintekre.

Megrángatták a kriptovalutákat

A vezető kriptovaluták közül a bitcoin árfolyama egészen 30 000 dollárig emelkedett a Cointelegraph bejegyzésének hatására, a cáfolatot követően azonban már ismét csak "mindössze" 3,1 százalékos pluszban, a 28 000 dolláros szintek közelében mozog a jegyzés.

btc

Az ethereum egészen 1 640 dollárig emelkedett, az árfolyam azonban már ismét a "bejelentés" előtti szinteken van, 1,4 százalékos pluszban.

eth

Az altcoinok sem maradtak ki

Az altcoinok közül a bitcoin cash ugyan még mindig 6,3 százalékos pluszban van, de az események hatására egészen 250 dollárig emelkedett a jegyzés délután.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés