Előfizetői tartalom

Nagyot esett idén az üzemanyagfogyasztás Magyarországon

MTI
Az idei első három negyedévben 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent a tavalyi első három negyedévhez képest - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) hétfőn.

A teljes fogyasztás az első kilenc hónapban 2932 millió liter volt; több mint 1152 millió liter motorbenzint és 1779 millió liter dízel üzemanyagot tankoltak a járművekbe január-szeptemberben a MÁSZ-tagvállalatok összesített értékesítési adatai alapján. Az üzemanyagokon belül a prémium motorbenzinből 182 millió liter fogyott, 31,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés