Előfizetői tartalom

Káros étrend-kiegészítők terjednek Magyarországon, itt az új ellenség

Portfolio
Tavaly szeptember közepe óta 35 étrend-kiegészítőt tiltott el a forgalomba hozataltól a magyar gyógyszerhatóság. A CBD-tartalmú készítmények ellen évek óta folyik a küzdelem, a számos altató, nyugtató hatású étrend-kiegészítőben megtalálható melatonint csak az utóbbi időben nyilvánították károsnak – írja a Pénzcentrum.

Újabban a gyógyszerhatóság már azt is közli, miért adott ki tiltást. Több készítmény esetében a CBD tartalom ellen volt kifogásuk, viszont nem egy tabletta, port esetében felbukkant a melatonin tartalom is kifogásként. A tiltólistán szintén szerepelnek az olyan D-vitamin kapszulák, tabletták is, amely az ajánlott napi bevitelnél (4000NE) magasabb dózisban tartalmazzák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés