Előfizetői tartalom

Zuhan a Wizz Air, mint a kő - Hol állhat meg?

Hónapok óta zuhan a Wizz Air árfolyama, az elmúlt öt hónapban lefeleződött, amiben a geopolitikai feszültségek, a magas olajár, az erős verseny, a fogyasztói hangulat romlása és cégspecifikus problémák is szerepet játszottak. Most az egyik nagy elemzőház, a Citi is "belerúgott" a papírokba, durván visszavágták a célárat és eladásra tették a légitársaság részvényeit. Megnéztük, hogy a mai esés után hogy néz ki a technikai kép. Többek között az európai részvénypiaci befektetésekről is szó lesz a Portfolio Signature Online Klubján.

Meghívott szakértőinkkel arról beszélgetünk, hogy mik most a nagy sztorik a tőkepiacokon, mik a piacnak azon szegmensei, amik már drágák, mik azok, amik még olcsók, miben van most fantázia, hol vannak a kockázatok, és természetesen, hogy mibe érdemes most fektetni? Jön a PORTFOLIO SIGNATURE ONLINE KLUB – Egyedi tartalmak után exkluzív események Signature előfizetőknek.

Ütik a Wizz Air-t

A Wizz Air részvényei ma reggel már 8 százalékos esésben is voltak, jelenleg 4 százalékos mínuszban van az árfolyam, ezzel pedig új idei, és egyben tavaly október óta nem látott mélypontra esett a papír.

A hirtelen bekövetkezett nagy esés hátterében az áll, hogy a Citi Group elemzői a korábbi 31 fontról 14 fontra csökkentették a Wizz Air részvényeinek célárát, emellett pedig a korábbi tartás helyett immáron eladásra ajánlják a részvényt.

wizz1018

Meddig eshet még a papír?

A mostani eséssel már több mint 50 százalékot zuhant a papír a májusi 32 fontos csúcs elérése óta. Az időszak során pedig, ahogy az az alábbi grafikonon is jól látható, gyakorlatilag nagyobb ellenállás nélkül szakította át a legfontosabb támaszszinteket az árfolyam: Legutóbb pedig éppen a tavaly októbertől idén májusig tartó emelkedés 61,8 százalékos Fibonacci korrekciós szintjét törte le a jegyzés, ami után tovább gyorsult az esés.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés