Előfizetői tartalom

Felfedte a magyar kormány, miért tartózkodott egyetlen EU-tagként az árampiaci reformnál

Portfolio
Magyarország azért tartózkodott egyetlen tagállamként kedden az Energia Tanács ülésén az árampiac szerkezeti átalakításáról szóló döntéskor, mert az „veszélyezteti a magyar rezsicsökkentési intézkedést, és csorbítja a tagállami hatásköröket” – indokolta meg Steiner Attila energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár a döntést Facecook-oldalán. Steiner személyesen vett részt az ülésen.

Amint megírtuk: 26 tagállam támogatta kedden a német-francia alku nyomán a villamosenergia-piac szerkezeti átalakításáról szóló csomagot, azaz megszületett a tanácsi álláspont, és elindulhatnak az Európai Parlamenttel az intézményközi tárgyalások. A tanácsülést vezető spanyol miniszter mindössze annyit hozott nyilvánosságra, hogy Magyarország tartózkodott egyetlen EU-tagként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés