Előfizetői tartalom

Kanállal ás alagutat a Tesla, csalódást okozott a cég

Portfolio
Az elmúlt egy év nagy sztorija a Teslánál, hogy árháborút hirdetett a cég az elektromos autók piacon, így pörgeti fel az eladásokat, hiszen egyre élesebb versennyel néz szembe. Ennek hatása megmutatkozott a cég harmadik negyedéves gyorsjelentésében, azonban az elemzői várakozásokat a fontosabb sorokon alulmúlta. Ugyan az értékesítési számok és a bevétel is nőtt a tavalyihoz képest, a marzsok évekkel ezelőtti szintekre szűkültek, a profit pedig nagyot zuhant.

Várakozásokon aluli eladások

Azt már a korábbi sales reportból tudni lehetett, hogy a cég értékesítési számai gyengébbek lettek, mint amire a piac számított. A Tesla összesen 430 488 autót gyártott az előző három hónapban, melyek közül 13 688 volt Model S/X, míg 416 800 darab Model 3/Y gördült le a gyártósorról. Összehasonlításképp, ez a tavalyi év azonos időszakához képest 17,6 százalékos növekedésnek felel meg, míg az előző negyedévehez képest 10,2 százalék volt a csökkenés.

Ezzel párhuzamosan 435 059 darab autót értékesített a cég, ezen belül 15 985 Model S/X kelt el, míg 419 074 darab Model 3/Y talált gazdára. Ez a tavalyi év azonos időszakához képest 26,5 százalékos növekedés, míg az előző negyedévhez képest 6,6 százalékos csökkenés. Eközben az elemzők 461 000 darabos értékesítéssel számoltak, ehhez képest tehát jóval kevesebb autót adott el a cég.

Növekvő bevétel, csökkenő profit

A növekvő volumenekkel párhuzamosan az árbevétel 9 százalékkal nőtt 23,35 milliárd dollárra nőtt, ez azonban mérsékelten elmaradt az elemzők által várt 23,1 milliárd dollártól. Érdemes megjegyzeni, hogy

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés